Литературен клуб

Go down

Литературен клуб Empty Литературен клуб

Писане by Madison on Съб Ное 11, 2017 1:08 am

[center][img]http://x-lines.ru/letters/i/cyrillicbasic/0483/8329ff/38/0/4np7bqgtomemmwcy4napdystoxeabwfi4n61bwf44n77dy6osr.png[/img][/center]

[color:4338=#6600FF][b]Здравейте, читатели!
Искрено се надявам, че в нашия форум повече са хората, които предпочитат да грабнат книгата в ръка, пред това да гледат телевизия - за Вас, книжни плъхове, по свое усмотрение пускам темата ''Литературен клуб'' в раздела. И така, преди да преминем нататък към обсъждането на книги, съм Ви подготвил малък въпросник, за да опознаем вкуса на другия - след като отговорите, се чувствайте свободни да обсъждате любимите си книги и най-важното - не забравяйте да се забавлявате! =)

1. Откога четеш? Винаги ли си бил/а любител/ка на книгите?
2. Какъв жанр предпочиташ най-вече? Защо?
3. Любим автор/ любими автори?
4. Любима книга/ любима поредица книги?
5. В какво се изразява истинската наслада от четенето според теб? Защо четеш?
6. Книгите укриляват ли ни? Могат ли да бъдат те наша упора или не?
7. Назови най-тъпата книга, която си чел/а.


Надявам се темата да се радва на активност и успех!
Поздрави,
Madison [/b]

[img]https://static.tumblr.com/7e6cd10e0026835183da4a645418ece5/iixlwyt/AiLn6hw0w/tumblr_static_tumblr_static_filename_640.jpg[/img][/color]
Madison
Madison
Root Administrator
Root Administrator

Брой мнения : 19
Points : 29
Join date : 10.11.2017

Върнете се в началото Go down

Литературен клуб Empty Re: Литературен клуб

Писане by Rodena on Съб Ное 11, 2017 2:29 am

Хайде да се разпиша и да отворя темата!  :)

[b]1. Откога четеш? Винаги ли си бил/а любител/ка на книгите?[/b] - Научих се да чета, когато бях на 4 и от тогава не съм спирала. Мисля,ч е това е нещото, за което съм истински благодарна на моята майка и баба - че запалиха в мен интереса към четенето и ми показаха, че то не е неприятно задължние, а нов свят, който трябва да бъде открит. И все още продължавам да го търся - с всяка следваща книга.
[b]2. Какъв жанр предпочиташ най-вече? Защо?[/b] - Предпочитам да не си деля книгите по жанрове. Чета всичко, няма нещо, което да не бих пробвала да чета. Вярвам, че няма йс тил или жанр, в който да не мога да открия поне една възхитителна книга, затова не се ограничавам и продължавам да я търся. Пък и повечето книги са еклектични, не могат да се отнесат към само един жанр, а уникалните книги почти задължително са такива. [b]
3. Любим автор/ любими автори?[/b] - Да бе, избери си кое око да ти извадя... Обикновено не се влюбвам в автори, а в книги. Вярвам, че и най-брилянтният автор може да напише боклук и най-бездарният автор да извади само една книга, която да бъде богатство. Има толкова много книги, които обожавам и много рядко в списъка ми се помещават книги излезли под перото на един и същ автор. Има и такива, но не  мога да нарека авторът им по-добър или по-любим от другия, който е написал само една книга, която обичам, но я обожавам истински. Просто не мога.  ;)
[b]4. Любима книга/ любима поредица книги?[/b] - Тук ще мина тънко и ще кажа двете книги, които препрочитам редовно и винаги с един и същ интерес и нетърпение в мен - книги, които обожавам безпрекословно и никога няма да ми омръзнат - "Мемоарите на една гейша" и "Портретът на Дориан Грей".
[b]5. В какво се изразява истинската наслада от четенето според теб? Защо четеш?[/b] - Не чета с причина, чета с нужда. Книгите са уникален вид изкуство - те са лек за проблеми и учебник за живота, но без това да бъде натрапвано и насилствено. Те са приятел за търсещия и враг за този, който залъгва себе си. Утеха и отчаяни от собсвения ни живот, но най-вече надежда в миговете, когато няма какво да ни я даде около нас. Книгите са огледало на всеки един живот и на никой едновременно. Чета, защото живея във всяка книга, която съм прочела и тя продължава да живее след това във мен.  Само толкова.
[b]6. Книгите укриляват ли ни? Могат ли да бъдат те наша упора или не?[/b] - Май отговорих на този въпрос по-горе. Но, май също зависи от книгата... Излъгах - няма неправилна книга. Зависи от хората. Ако търсиш упора в книгите ще я намериш, но ако търсиш повод да се предадеш, книгите могат да ти дадът и това. Те са огледало на четящия ги - едно изречение може да придобии милиони оттенъци според това кой го чете. Може да бъде надежда и отчаяние. Затова - с всяко следващо прочитане книгата е различна, дори и позната - като среща с човек, който не си виждал дълго време.  Книгите не са магическа пръчка, която да ни донесе щастие - те могат да ни научат как да го търсим или да ни покажат път, по който да вървим, но всичко друго след ние - отвъд страниците на книгата и нейната вътрешна магия. Ние сме тези, които трябва да я пренесат, тази магия, от другата страна. Всеки тайно си носи своите крила, те са там, щастие е само, че някои книги ни учат как да ги разперим.
[b]7. Назови най-тъпата книга, която си чел/а.[/b] - Аз съм изключително капризна към това, което чета. Обикновено чета резюмето, понякога посягам към рецензии и най-много вярвам на мнението на приятели. Мразя да си разкривам нещо от книга преди да съм я прочела, но не посякагам към нея, ако имам подозрения, че няма да я довърша. И въпреки това, някак вярвам, че няма такова нещо като "тъпа книга". Предполагам не би била книгата за мен, но за някой друг ще бъде. Аз си подбирам какво чета и все още не съм срещната тази мистична за мен книга, която да ме накара да негодувам към самото й четене или да ме остави разочарована. Или просто смятам, че и в най-наивната или нескопосано написана книжка може да има дори само едно нещо, което да я превръща в съкровище.
Rodena
Rodena

Брой мнения : 1
Points : 1
Join date : 10.11.2017

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите