Религии и Налагането им - Vol.1

Go down

Религии и Налагането им - Vol.1 Empty Религии и Налагането им - Vol.1

Писане by Бети on Сря Май 11, 2016 7:35 pm

[color:c371=#6600FF][b][i][font:c371=Times New Roman]Здравейте,
Напоследък налагането на религии стана все по-често. Един политик ни каже - Ти ще си мюсюлманин; друг - ти ще си християнин; и т.н.
Всичко опира в религия и политика. Налагайки ни насилствено религия, които ние не искаме да изповядваме, ни притискат и точно заради това стават войни. Войни стават и когато по някакъв начин обидим силно вярващ човек, било то мюсюлманин или християнин (както стана с Шарли Ебдо) и атакуват. И те не знаят кой атакуват и защо точно, но са толкова силно вярващи, че просто не могат да позволят това да се говори лошо за бога, в който вярват.
Бог е един, нали? Дори може и да не съществува?!
Даже когато е правен курбан мюсюлманите са отказали в него да се рисуват животни или Аллах, защото дори най-великия художник да го нарисува пак няма да е перфе и един вид ще обиди или пренабрегне Аллах. Точно заради това е изрисуван само с растения.
Защо мюсюлманите биват отритнати от християните? За това има много възможни отговори, но един от тях е, че точно защото мюсюлманите са силно вярващи и са готови на всичко, за да защитят Аллах. Тогава стават войни и т.н. и християните не искат да имат контакт с подобни хора.
Защо? Имам приятелка мюсюлманка. И да вярва в Аллах и да не вярва, все ми е едно! Тя е добра с мен, с всички, не втълпява в главите на хората, че Бог е един и този Бог е Аллах!
Защо обаче става дума главно за мюсюлмани и християни? Защо не включим и други народи? Те също вярват в различни богове...
Тоест, аз мога да дружа с хора от различни етноси, това не значи, че аз не уважавам Христос,(християнка съм, нда...) просто тези хора са ми приятни и за мен няма значение в кой вярват и от къде произхождат.
Тук е темата където да се изкажете по темата правилно ли е да се налага религия и има ли значение народността на хората, политиците виновни ли са за случващото се и за войните, които са причинени заради налагане на религия?
Дерзайте!
[/font][/i][/b][/color]
Бети
Бети
Root Administrator
Root Administrator

Брой мнения : 100
Points : 204
Join date : 15.03.2016
Age : 24
Местожителство : but my dear this is not Wonderland and you are not Alice

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите